Matematik
Rumfang
01. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Jeg har to funktioner
f(x)= 4*sqrt(x-1) og g(x)= -1/5x^2 +2x+3
Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde,der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x- aksen.
Bestem skålens trærumfang.
Jeg ved godt, hvad det er for en formel jeg skal bruge, men jeg kan ikke gennemskue grænserne. Og jeg synes ikke rigtigt, at min graf hjælper mig.
f(x)= 4*sqrt(x-1) og g(x)= -1/5x^2 +2x+3
Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde,der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x- aksen.
Bestem skålens trærumfang.
Jeg ved godt, hvad det er for en formel jeg skal bruge, men jeg kan ikke gennemskue grænserne. Og jeg synes ikke rigtigt, at min graf hjælper mig.
Skriv et svar til: Rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
