Matematik
Sammensatte funktioner
01. april 2008 af
Nisa1 (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe
Sammensæt disse to funktioner, hvor de på skift optræder som indre og ydre funktion:
f(x)= x + 1 og g(x) = x^2
Sammensæt disse to funktioner, hvor de på skift optræder som indre og ydre funktion:
f(x)= x + 1 og g(x) = x^2
Svar #1
01. april 2008 af Michaelosm (Slettet)
Hvis du skal finde g(f(x)) skal du sætte funktionen for f ind på x's plads i funktionen for g. Dvs. du sætter (x+1) ind i stedet for x i g(x). Dermed får du
g(f(x))=(f(x))^2=(x+1)^2=x^2+2x+1
Prøv selv at finde f(g(x)) så. Der skal du sætte (x^2) ind på x's plads i funktionen for f. Jeg skal nok rette den.
g(f(x))=(f(x))^2=(x+1)^2=x^2+2x+1
Prøv selv at finde f(g(x)) så. Der skal du sætte (x^2) ind på x's plads i funktionen for f. Jeg skal nok rette den.
Skriv et svar til: Sammensatte funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
