Matematik
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Omkring inteval regning..
03. april 2008 af
miss13 (Slettet)
Hej...
En person bruger medicin mod allergi. I en model for
kroppens optagelse
af medicinen regner man med, at medicinkoncentrationen i blodet er givet
ved
f(t) = 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6); interval t interval 6;
hvor f(t) er målt i milligram per liter, og t er antal timer efter indtagelse
af medicinen.
a) Bestem det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8 mm gram
per liter.
b) Gør rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af
tidrummet 1 interval t interval 6.
Nogle der kan hjælpe? ;) er hel lost..
En person bruger medicin mod allergi. I en model for
kroppens optagelse
af medicinen regner man med, at medicinkoncentrationen i blodet er givet
ved
f(t) = 12 - 4 · ln(t2 - 4t + 6); interval t interval 6;
hvor f(t) er målt i milligram per liter, og t er antal timer efter indtagelse
af medicinen.
a) Bestem det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8 mm gram
per liter.
b) Gør rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af
tidrummet 1 interval t interval 6.
Nogle der kan hjælpe? ;) er hel lost..
Svar #1
03. april 2008 af Teazy (Slettet)
Forstår ik helt din opgaveformulering, det med intervallerne virker lidt rodet? kan du ik udtrykke dig på matematisk sprog?
Svar #2
04. april 2008 af sigmund (Slettet)
Det er vist sådan her:
Vi har f(t) = 12 - 4*ln(t^2 - 4*t + 6); 0 <= t <= 6;
hvor f(t) er målt i milligram per liter, og t er antal timer efter indtagelse
af medicinen.
Så skal der a) bestemmes det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8 mm gram
per liter, og b) gøres rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af tidrummet 1 <= t <= 6.
I a) skal man løse uligheden f(t)>8. I b) skal du først løse ligningen f'(t)=0, hvor du finder ud af, at f har et ekstremum i intervallet 1<=t<=6. Så skal du undersøge fortegnet af f'(t) i intervallets endepunkter, dvs. t=1 og t=6. Ud fra det kan du sige noget om, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i det omtalte interval.
Vi har f(t) = 12 - 4*ln(t^2 - 4*t + 6); 0 <= t <= 6;
hvor f(t) er målt i milligram per liter, og t er antal timer efter indtagelse
af medicinen.
Så skal der a) bestemmes det tidsinterval, hvor koncentrationen er over 8 mm gram
per liter, og b) gøres rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af tidrummet 1 <= t <= 6.
I a) skal man løse uligheden f(t)>8. I b) skal du først løse ligningen f'(t)=0, hvor du finder ud af, at f har et ekstremum i intervallet 1<=t<=6. Så skal du undersøge fortegnet af f'(t) i intervallets endepunkter, dvs. t=1 og t=6. Ud fra det kan du sige noget om, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i det omtalte interval.
Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Omkring inteval regning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
