Matematik
de tre modeller
06. april 2008 af
cloudo (Slettet)
Antallet af mælkeproducerende mejerier i Danmark er faldet de seneste 50 år.
År 1950 1970 1980 2003
Antal mejerier 1571 524 208 29
Vurder om en af de tre modeller (lineær, eksponentiel eller potens) kan anvendes til at beskrive denne udvikling.
hvordan skal jeg vurdere?, hvad skal jeg kigge efter?
År 1950 1970 1980 2003
Antal mejerier 1571 524 208 29
Vurder om en af de tre modeller (lineær, eksponentiel eller potens) kan anvendes til at beskrive denne udvikling.
hvordan skal jeg vurdere?, hvad skal jeg kigge efter?
Svar #1
06. april 2008 af dnadan (Slettet)
Ret linje i et almindeligt koordinatsystem = lineær
Ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem = eksponentiel
Ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem = potensiel
Ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem = eksponentiel
Ret linje i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem = potensiel
Svar #2
06. april 2008 af Matkaj
Indtegn data på mm-,enkeltlogaritmisk- og dobbeltlogaritmisk papir og se hvor du får den pæneste rette linje. Hvis det er på mm-papir er den lineær osv.
Svar #3
06. april 2008 af cepta (Slettet)
Som de andre så pænt også har udtrykt det: Hvis du får en ret linje, når du tegner oplysningerne ind på fx enkeltlogaritmisk papir, så ved du, at det er den eksponentielle model, der er tale om.
Du skal bare prøve dig frem.
Du skal bare prøve dig frem.
Skriv et svar til: de tre modeller
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
