Matematik

Funktion

06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Håber nogen vil hjælpe mig, og evt. forklare det

Funktionen f er bestemt ved f(x) = 2x^2 - 5x + 3
Bestems f(0), f(1) og f(5)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Teazy (Slettet)

0,1 og 5 er x værdier så du sætter dem simpelthen bare ind:

fx: f(0) = 2*0^2 - 5*0 + 3 = 3

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Det er bare at indsætte værdierne i stedet for x og så udregne. Det svarer til at du finde ud af y-værdien er, når du er ved punkt x på x-aksen.

For eksempel:

f(x) = 2x^2 - 5x + 3

f(0)<=> x=0

derfor:

f(0) = 20^2 - 50 + 3

f(0)=3

Svar #3
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

overhovedet ikke med :S

Svar #4
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

Hviket er dem rigtig ? svar 1 eller 2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Dem begge.. Jeg havde bare ikke lige taget højde for at mit så forkert ud når der manglede gangtegn.. det skal se sådan ud::

f(x) = 2*x^2 - 5*x + 3

f(0)<=> x=0

derfor:

f(0) = 2*0^2 - 5*0 + 3 - "Noget multipliceret med 0 er altid lig med 0", så derfor fjernes de led, og konstanten 3 står tilbage:

f(0)=3

Svar #6
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

det er f(0) ikke?

Så dvs. hvis f(1), det kommer til at se sådan ud:

f(1) = 2*1^2 - 5*1+3
f(1) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Exactly ;)

You got it!

Svar #8
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

hvad med denner her Løs (uden brug af"solve") ligningen f(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Den giver bare en ret linje der skærer 0, da din funktion ikke er afhængig af en x-værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2008 af Isomorphician

#8
løs andengradsligningen 2x^2 - 5x + 3 = 0

Svar #11
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

#10 hvordan det ? :S giver snart op :(

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2008 af Isomorphician

som du normalt løser en andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Misforstod lige hvad du mente, Isomorphician har ret.

Bare brug løsningsformlen: http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning
a=2
b=-5
c=3

Resten er bare matematik, og du skulle gerne nå frem til løsningerne x=1 eller x= 3/2

Svar #14
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

jeg forstår det stadigvæk ikke

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Du kender løsningsformlen ikke?

Svar #16
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

nope :S

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Der må stå noget i din matematikbog, ellers så se her:

http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Ligninger#Andengradsligninger

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. december 2010 af azhin25 (Slettet)

 hej med jer!!

har bogle opgaver om nyrenes funktion så i kan hjælpe mig med det tak


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.