Matematik

ER GÅET I STÅ !

07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Tabellen viser den gennemsnitlige pri s i engelske pund for videnskabelige tidsskrifter i årene 1994-2004.

Antal år efter 1994: 0|2|4|6|8|10
Pris:.............|269|314|361|437|500|570|

I en model for prisudviklingen antages, at der med god tilnærmelse gælder, at
f(x) = b*a^x
Hvor x er antal år efter 1994, og f(x) er den gennemsnitlige pris for videnskabelige tidskrifter x år efter 1994
- benyt tabellens date til - vha. regression - at bestemme konstanten a og b?
kan det passe at a=269.707 b=1.07929.. Hvad gør jeg nu, hvordan skal jeg indsætte det

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Teazy (Slettet)

tror du har byttet om på a og b. Læg mærke til at på lommeregneren bruger den amerikansk formelsprog (vidst nok), så den beskriver den eksponentielle udvikling som: f(x) = a*b^x

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af Mulle-L (Slettet)

Får det samme som dig, du skal dog være opmærksom på, at lommeregneren skriver det omvendt.

Dvs. f(x)=a*b^x --> f(x)=269,707*1,07929^x

På mit hold må vi godt aflevere sådan, ellers skriv den selv om til f(x)=b*a^x. Er bare at bytte lidt rundt

Svar #3
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

nå okay, men hvordan skal jeg indsætte det, kommer det bare til at hedde

f(x) = 269.707 * 1.07029^x ?

Svar #4
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

f(x)=a*b^x --> f(x)=269,707*1,07929^x er det resultaten til opgaven, håber i vil svare, TAK

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

nemlig!!
formlen f(x)=b*a^x bliver f(x)=269,707*1,07929^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

hovs!
hvis a=269.707 b=1.07929
så burde det være f(x)=1,07929*269.707^x
men som Teazy skrev (tror du har byttet om på a og b...)
er du sikker, at du ikke har byttet dem om?

Svar #7
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

tak allesammen
Hvad med denne her spørgsmål


Bestem fordoblingstiden for den gennemsnitlige pris for videnskabelige tidsskrifter ? hvor laver jeg den ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

fordoblingstiden: T2 = ln(2)/ln(a)
tast dem ind på din lommeregner.

Svar #10
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

Det bliver 0.693147/ln(a)
Hvaså nu ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #12
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

#11 så gør det dog selv, istedet for nogle latterlige kommentar

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

#10 hvordan fik du det resultat?
#11 hvis man ikke har noget godt at sige, skal man ikke sige noget!

Svar #14
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

regnede du ud :D ej seriøst kan nogen bare ikke foklare hvordan jeg laver det

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2008 af Isomorphician

Som du gør i #10.
Bemærk dog at du også kender a, så det er bare at indsætte og udregne.

Svar #16
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

ln(2)/ln(1,07929)

Det giver 9,084. Hvad gør jeg så nu`?

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. april 2008 af Isomorphician

det er fordoblingskonstanten

Svar #18
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

Bestem fordoblingstiden for den gennemsnitlige pris for videnskabelige tidsskrifter ? er 9,084 resultaten til opg el ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. april 2008 af Isomorphician

Ja.
Med andre ord går der 9,084 år inden priserne er fordoblede.

Svar #20
07. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

ISOMORPHICIAN tak for hjælpen :)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.