Kemi
Bestemmelse af Koncentration
07. april 2008 af
tuba88 (Slettet)
Hej.
Min opgave lyder
"En sur opløsning af natriumoxalat indeholde 0,216 g Na2C2O4.
Opløsningen titreres med en KMnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4^- + C2O4^-- --> Mn^++ + CO2
A) Afstem reaktionsskemaet
Jeg har fået følgende
2MnO2^- + 5C2O4^-- + 16H^+ --> 2Mn^++ + 10CO2 + 8H2O
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen.
B) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen."
Her mangler jeg hjælp. Bare en formel eller noget jeg kan anvende til at beregne
Min opgave lyder
"En sur opløsning af natriumoxalat indeholde 0,216 g Na2C2O4.
Opløsningen titreres med en KMnO4-opløsning.
Følgende reaktion finder sted under titreringen:
MnO4^- + C2O4^-- --> Mn^++ + CO2
A) Afstem reaktionsskemaet
Jeg har fået følgende
2MnO2^- + 5C2O4^-- + 16H^+ --> 2Mn^++ + 10CO2 + 8H2O
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4 mL af KMnO4-opløsningen.
B) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen."
Her mangler jeg hjælp. Bare en formel eller noget jeg kan anvende til at beregne
Svar #2
07. april 2008 af mathon
OK - mindre tastfejl:
2MnO4^(-) + 5C2O4^(2-) + 16H^(+) --> 2Mn^(2+) + 10CO2 + 8H2O, hvoraf ses
2 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol Na2C2O4, dvs. i mængdeforholdet 1:2,5
M(Na2C2O4) = 134 g/mol
n(Na2C2O4) = (0,216 g)/(134 g/mol) = 0,001612 mol = 1,612 mmol
som ækvivalerer (1,612 mmol)/2,5 = 0,6448 mmol KMnO4
c(KMnO4) = (0,6448 mmol)/(30,4 mL) = 0,02121 mmol/mL = 0,02121 mol/L = 0,02121 M
2MnO4^(-) + 5C2O4^(2-) + 16H^(+) --> 2Mn^(2+) + 10CO2 + 8H2O, hvoraf ses
2 mol KMnO4 ækvivalerer 5 mol Na2C2O4, dvs. i mængdeforholdet 1:2,5
M(Na2C2O4) = 134 g/mol
n(Na2C2O4) = (0,216 g)/(134 g/mol) = 0,001612 mol = 1,612 mmol
som ækvivalerer (1,612 mmol)/2,5 = 0,6448 mmol KMnO4
c(KMnO4) = (0,6448 mmol)/(30,4 mL) = 0,02121 mmol/mL = 0,02121 mol/L = 0,02121 M
Skriv et svar til: Bestemmelse af Koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
