Kemi
pH beregning
07. april 2008 af
pll94 (Slettet)
Har brug for hjælp til en opgave.
Opgaven lyder:
som modstykke til pH findes der også en definition af størrelsen pOH
pOH = -log [oh]/1 mol/L
a. benyt vands ionprodukt til at vise, at summen af pH og pOH for en opløsning er lig med 14,00
Opgaven lyder:
som modstykke til pH findes der også en definition af størrelsen pOH
pOH = -log [oh]/1 mol/L
a. benyt vands ionprodukt til at vise, at summen af pH og pOH for en opløsning er lig med 14,00
Svar #1
07. april 2008 af 887 (Slettet)
pOH = -log[OH]
af [H3O+]*[OH-]=10^-14M^2 får vi ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet: log[H3O+]+log[OH-]=-14
af [H3O+]*[OH-]=10^-14M^2 får vi ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet: log[H3O+]+log[OH-]=-14
Skriv et svar til: pH beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
