Matematik
Eks. funktioner
08. april 2008 af
Jensbojsen (Slettet)
Hvordan uden hjælpemidler:S?
Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses de, at f(2)=1 og f(4)=9.
Bestem en forskrift for f(x).
Om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses de, at f(2)=1 og f(4)=9.
Bestem en forskrift for f(x).
Svar #2
08. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)
Ja eller brug denne formel
a= (x2-x1)rod af (y2/y1) = (4-2)rod af (9/1) = kvadratroden af 9 = 3
b= y/a^x = 1/3^2 = 1/9
dvs. f(x) = 1/9*3^x
a= (x2-x1)rod af (y2/y1) = (4-2)rod af (9/1) = kvadratroden af 9 = 3
b= y/a^x = 1/3^2 = 1/9
dvs. f(x) = 1/9*3^x
Skriv et svar til: Eks. funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
