Kemi
pH beregning
09. april 2008 af
tuba88 (Slettet)
Hej
Opgaven lyder:
"Beregn pH for følgende opløsninger.
a) 0,00506 M HNO3
b) 0,01369 M HCL
100mL af hver af de to opløsninger blandes.
c) beregn pH for blandingen."
Kan jeg i a) og b) "bare" bestemme pH ud fra at:
pH = -log(H3O^+), så pH for HNO3 opløsningen er:
-log(0,00506)= 2,296pH?
og hvordan beregner man pH af blanding?
Det vil være super fedt, med lidt hjælp eller bare et hindt!!
Opgaven lyder:
"Beregn pH for følgende opløsninger.
a) 0,00506 M HNO3
b) 0,01369 M HCL
100mL af hver af de to opløsninger blandes.
c) beregn pH for blandingen."
Kan jeg i a) og b) "bare" bestemme pH ud fra at:
pH = -log(H3O^+), så pH for HNO3 opløsningen er:
-log(0,00506)= 2,296pH?
og hvordan beregner man pH af blanding?
Det vil være super fedt, med lidt hjælp eller bare et hindt!!
Svar #1
09. april 2008 af mathon
"hvordan beregner man pH af blanding?"
ved at beregne summen af molmængderne
n_HNO3(H3O^(+)) + n_HCl(H3O^(+)) = n_blanding(H3O^(+))
c_blanding(H3O^(+)) = n_blanding(H3O^(+))/V_fælles
NB: n = V*c
ved at beregne summen af molmængderne
n_HNO3(H3O^(+)) + n_HCl(H3O^(+)) = n_blanding(H3O^(+))
c_blanding(H3O^(+)) = n_blanding(H3O^(+))/V_fælles
NB: n = V*c
Svar #2
09. april 2008 af tuba88 (Slettet)
Tak mathon.
Er min måde at beregne pH i opgave a) rigtig?
Er min måde at beregne pH i opgave a) rigtig?
Skriv et svar til: pH beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
