Matematik
rigtigt eller forkert?
09. april 2008 af
Skat1 (Slettet)
Nogle som vil kigge der her igennem og ser om det er rigtigt eller forkert :)
opg.1
I rektangel ABCD er afstanden fra B til diagonalernes skæringspunkt E lig med 5, og den vinkelrette afstand fra E til siden BC er lig med 3.
Bestem længden af rektanglets sider.
b=3 og c=5
a^2+6^2=5^2
a^2=3^2-5^2=16
a=kvardratroden af 16 = 4 ?
opg2.
I trekant ABC er D fodpunkt for højden fra C på AB.
Det oplyses, at AB=9, BC=7 og BD=6
Beregn AC
b=6 og c=7
a^2+6^=7^
a^2=6^2-7^2=13
kvadratroden af 13 = 3,605 -> DC
a^2+b^2=c^2
3^2+3,6^2=c^2
9+12,96
c^2=21,96
kvadratroden af 21,96 = 4,686 -> AC
- hvordan ser det ud?
opg.1
I rektangel ABCD er afstanden fra B til diagonalernes skæringspunkt E lig med 5, og den vinkelrette afstand fra E til siden BC er lig med 3.
Bestem længden af rektanglets sider.
b=3 og c=5
a^2+6^2=5^2
a^2=3^2-5^2=16
a=kvardratroden af 16 = 4 ?
opg2.
I trekant ABC er D fodpunkt for højden fra C på AB.
Det oplyses, at AB=9, BC=7 og BD=6
Beregn AC
b=6 og c=7
a^2+6^=7^
a^2=6^2-7^2=13
kvadratroden af 13 = 3,605 -> DC
a^2+b^2=c^2
3^2+3,6^2=c^2
9+12,96
c^2=21,96
kvadratroden af 21,96 = 4,686 -> AC
- hvordan ser det ud?
Svar #1
09. april 2008 af Isomorphician
Opg. 1.
Tegn det for dig, så kan du se at du mangler lidt.
Du mangler også at udregne den anden sides længde.
Tegn det for dig, så kan du se at du mangler lidt.
Du mangler også at udregne den anden sides længde.
Skriv et svar til: rigtigt eller forkert?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
