Kemi
syre/base pH og pH forhold
10. april 2008 af
do-zap (Slettet)
25,0 ml 0,010 M benzoesyre tilsættes 17 mL 0,012 M NaOH opløsning.
(i en tidligere opg. har jeg beregnet benzoesyrens pH til 3,12)
1) beregn pH for blandingen
2)beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO^-, og benzoesyre i en juice
med 1) pH = 4 og 2) pH = 6
det er (2) jeg har størst problemer med !
men jeg kan også godt bruge "inspiration" til (1)
tak!
(i en tidligere opg. har jeg beregnet benzoesyrens pH til 3,12)
1) beregn pH for blandingen
2)beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO^-, og benzoesyre i en juice
med 1) pH = 4 og 2) pH = 6
det er (2) jeg har størst problemer med !
men jeg kan også godt bruge "inspiration" til (1)
tak!
Svar #1
11. april 2008 af andersbm (Slettet)
(2) Det gælder ifølge pufferligningen:
pH=pKs+log([Base]/[Syre])
Det vil sige at du skal finde pKs for syren og sætte pH ind og finde forholdet derved:
2=pKs+log([C6H5COO^-]/[benzoesyre])
Så isoleres [C6H5COO^-]/[benzoesyre]. Det er forholdet mellem de aktuelle koncentrationer.
Skriv et svar til: syre/base pH og pH forhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
