Matematik
Areal og stamfunktion
11. april 2008 af
LavendelDrøm (Slettet)
Skrev et indlæg igår, hvor jeg stadig ikke forstår opgave 1. c??
Håber nogen kan hjælpe mig lidt her har beregnet skæringspunkterne til: ( -3;9), (0;0), (1,5;-4,5)
linket til opgaven er: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=497657
Håber nogen kan hjælpe mig lidt her har beregnet skæringspunkterne til: ( -3;9), (0;0), (1,5;-4,5)
linket til opgaven er: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=497657
Svar #1
11. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)
Og ja opgave 2 deri forstår jeg heller ikke?? hvad er xo og hvad skal man gøre for at finde tangentligningen i punktet P(2,f(2))??
Svar #2
11. april 2008 af Blaavand (Slettet)
Ang: Opgave 1.c
du skal beregne integralet af 2x^3 + 3x^2 -12x-(-3x) fra det første skæringspunkt til det næste. Hvorfor nu det? Jo for arealet mellem to funktioner g(x) og f(x) hvor g(x)>=f(x) i intervallet [a,b] er
-f(x) dx
$)
Hvis du prøver at tegne dine to funktioner, så vil du se at f(x) er større end linien y=-3x i 2. kvadrant. Faktisk er det så pænt, at de skærer hinanden i netop (-3,9) og (0,0) som du har beregnet.
Derfor skal du netop beregne integralet, som jeg skrev til at starte med.
du skal beregne integralet af 2x^3 + 3x^2 -12x-(-3x) fra det første skæringspunkt til det næste. Hvorfor nu det? Jo for arealet mellem to funktioner g(x) og f(x) hvor g(x)>=f(x) i intervallet [a,b] er
Hvis du prøver at tegne dine to funktioner, så vil du se at f(x) er større end linien y=-3x i 2. kvadrant. Faktisk er det så pænt, at de skærer hinanden i netop (-3,9) og (0,0) som du har beregnet.
Derfor skal du netop beregne integralet, som jeg skrev til at starte med.
Svar #3
11. april 2008 af Blaavand (Slettet)
Opgave 2) Du skal løse ligningen y = f(x0) + f'(x0)(x – x0).
Så når du har funktionen f(x) = x^2+ 2/x så er f'(x) = 2x-2/x^2, og nu skal du så bestemme f'(2) = 3,5, og f(2) = 5. Nu er det bare at sætte ind i formlen, så har du en ligning for tangenten til f i punktet (2,f(2)).
Så når du har funktionen f(x) = x^2+ 2/x så er f'(x) = 2x-2/x^2, og nu skal du så bestemme f'(2) = 3,5, og f(2) = 5. Nu er det bare at sætte ind i formlen, så har du en ligning for tangenten til f i punktet (2,f(2)).
Skriv et svar til: Areal og stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
