Matematik
hjælp til forklaring af sin og cos
11. april 2008 af
camilla munch (Slettet)
Er der en der kan forklare hvorfor sinus er bedst til at regne en tekants sider ud og cosinus er bedst til at regne vinkler ud?
1000 tak.....:-)og go weekend.
1000 tak.....:-)og go weekend.
Svar #1
11. april 2008 af ibibib (Slettet)
Sinusrelationerne er vel nemmere at benytte end cosinusrelationerne.
Når der er to løsninger er det mere sikkert at benytte cosinusrelationerne da man vil få en andengradsligning med to løsninger. Der er ingen advarselslampe der blinker hvis man benytter sinusrelationerne.
Når der er to løsninger er det mere sikkert at benytte cosinusrelationerne da man vil få en andengradsligning med to løsninger. Der er ingen advarselslampe der blinker hvis man benytter sinusrelationerne.
Svar #2
11. april 2008 af mathon
sinus-relationen er den nemmest håndterlige, hvorfor den ofte foretrækkes til beregning af sider - a = sin(A)*b/sin(B)
sin(V) = sin(180°-V), hvilket giver nogle "vinkelbøvl", når lommeregneren viser den spidse løsning og de søger den stumpe.
cosinus-relationen
er entydig i vinkelberegningen A = cos^-1[(b^2^+c^2-a^2)/(2*a*c)] - elegant er den jo ikke - hvorfor den foretrækkes til vinkelberegning men sjældent til beregning af sider.
sin(V) = sin(180°-V), hvilket giver nogle "vinkelbøvl", når lommeregneren viser den spidse løsning og de søger den stumpe.
cosinus-relationen
er entydig i vinkelberegningen A = cos^-1[(b^2^+c^2-a^2)/(2*a*c)] - elegant er den jo ikke - hvorfor den foretrækkes til vinkelberegning men sjældent til beregning af sider.
Skriv et svar til: hjælp til forklaring af sin og cos
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
