Matematik
løsning af ligning
13. april 2008 af
Mevsen (Slettet)
(x-1)(x^2-4)=0
Hvordan løser jeg denne ligning
Hvordan løser jeg denne ligning
Svar #4
13. april 2008 af Mevsen (Slettet)
Okay, tak for hintsene :-) Er dog stadig ikke helt sikker på, jeg har forstået det. Kan ikke få det til at gå op, for der skal ifølge facit være tre svar: x=-2 , X=1 og x=2 ?
Svar #5
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)
(x-1)(x^2-4)=0
Nulreglen benyttes.
Dermed:
x-1=0 => x=1
x^2-4=0 => x=-2 v x=2
Altså:
x=-2 v x=1 v x=2
Nulreglen benyttes.
Dermed:
x-1=0 => x=1
x^2-4=0 => x=-2 v x=2
Altså:
x=-2 v x=1 v x=2
Skriv et svar til: løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
