Matematik

hvordan bruger jeg lommeregnen?

14. april 2008 af nåna (Slettet)
Et flodbassin er et lavt liggende område, der gennemløbes af et system af floder. Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af arealet A (km^2) af et flodbassin oh længde L (km) af den længste flod i flodbassinet.

Flodbassin---A(km^2)---L (km)
Black fork ----53km^2---18km
Tipton Run---64km^2---18,8km
GH------------146km^2---21,5km
TU-----------295km^2----46,3km
YH-----------449km^2----56,2km
NH----------984km^2----90,5km
JL----------2088km^2----145,1km

I en model antages følgende sammenhæng mellem A og L :
L=c*A^k
- Bestem tallene c og k ved hjælp af tabellens data
Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder c vha. lommerregnen (IT89)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Hvad tror du "nånå" ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Tast dine tal ind i Stast/list editor. Herefter vælges f4 -> regressions -> PowerReg (potensregression).

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Din kan da ikke være særlig høj, når det kan lade sig gøre for dig at stave #0's navn forkert på to forskellige måder.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Så vidt jeg kan se hedder brugeren "nåna". Du har stavet navnet henholdsvis "nånå" og "nana". Altså forkert begge gange Daniel Petersen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Du har helt ret, jeg skal ikke læse matematik. Modsat dig kan jeg andre ting end matematik og har derfor ikke kun et studium at vælge imellem.

Gauss' citat er latterligt. Uanset om jeg løste ligningen for dig, ville det ikke vække nogen anderkendelse. Du er her jo kun for at provokere os allesammen, så meget du kan.

Hvem er det egentlig, der ikke har noget liv?

Svar #10
14. april 2008 af nåna (Slettet)

kan det passe at c=1,517 og k=0,5912?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Jep, det passer ganske fint.

Svar #12
14. april 2008 af nåna (Slettet)

skal jeg bruge Log for at bestemme A: 200=1,517*A^0,5912

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

200=1,517*A^0,5912
<=>
A=(200/1,517)^(1/0,5912)

Svar #14
14. april 2008 af nåna (Slettet)

så log bruges kun ved det der er opløftet^?

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. april 2008 af toffiedk (Slettet)

I dette tilfælde kan du bare solve altså : solve(200=1.517*A^0.5912,A) :D

Svar #16
14. april 2008 af nåna (Slettet)

lige lidt hjælp til den sidste opg.: der står at flodbassin B1 og B2 gælder, at arealet af B1 er 50% større end arealet af B2.

hvordan benytter jeg så modellen til at bestemme, hvor mange procent den længste flod i B1 er længere end den længste flod B2

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Log bruges kun, når den en variabel (ubekendt) er opløftet.

#15 Solve er for amatører! :-)

Svar #18
14. april 2008 af nåna (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med opg. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. april 2008 af sigmund (Slettet)

Du skal se på, hvad L bliver når A erstattes med 1.5*A. Hvor mange gange større bliver L?

Skriv et svar til: hvordan bruger jeg lommeregnen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.