Fysik

Enheden bliver..?

15. april 2008 af lepetitdanois (Slettet)
Jeg er lidt usikker på den enhed jeg skal udlede af følgende beregning i opgaven:

Temperaturen af en gas afhænger af gasmolekylens gennemsnitlige hastighed. Sammenhængen er givet ved følgende formel:

(1/2)*m*v^2=(3/2)*k*T

Massen af et N2 molekyle: (14 g/mol)*2 = 28 g/mol
Temperatur: 273,15K + 12K = 285,15K
k= 1,38*10^-23 J/K

Indsætter

(1/2)*(28g/mol)*v^2=(3/2)*(1,38*10^-23 J/K)*(285,15K)

Isolerer:

v= sqr.root((3/2)*(1,38*10^-23 J/K)*(285,15K)/(1/2)*(28g/mol))

Jeg får resultatet til: 1,36*10^-11 J/g/mol
men det kan en hastighed jo ikke opgives i (eller)*.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Lurch (Slettet)

du skal ikke bruge massen for et mol, men per molekyle.
Husk at der går 6*10^23 (Avogadros konstant) partikler på en mol.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af Liv1988 (Slettet)

#1) Lurch.. Kunne du ikke lige hjælpe mig med mine 2 fysik-indlæg :) Jeg sidder stadig fast :)


Hilsen,
Liv

Svar #3
15. april 2008 af lepetitdanois (Slettet)

Ofte er løsningen jo lige foran én.
Tak herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2008 af Lurch (Slettet)

sure thing :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave, men hvordan finder man så massen af to N2 molekyler? skal man gange med konstanten eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af EH17489 (Slettet)

nej... du kigger i dit periodiske system og ser at et n-mole kyle vejer 14,0067u og så ganger du med to for at finde vægten af N2.. dvs. =  28,0334u 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af EH17489 (Slettet)

 undskyld.... 28,0134u..slf


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2009 af mathon

Massen af et N2-molekyle: (14 u/atom)*(2 atomer) = 28 u

(1/2)*mmolekyle*v2 = (3/2)*k*T

(1/2)*(28 u)*v2 = (3/2)*k*T              der ganges med NA på begge sider

(1/2)*((28 (NA*u))*v2 = (3/2)*(NA*k)*T

(1/2)*(28 g/mol)*v2 = (3/2)*R*T

(1/2)*(0,028 kg/mol)*v2 = (3/2)*R*T         gang med 2 på begge sider

(0,028 kg/mol)*v2 = 3*R*T = 3*(8,31451 J/(mol*K))*(285,15 K) = 7112,65 J/mol

v2 = (7112,65 J/mol)/(0,028 kg/mol) = 254023,1278 (m/s)2

v = (254023,1278 (m/s)2)½ 504 m/s

..........

k = 1,38*10-23 J/(molekyle*K)
1 u/molekyle = 1 g/mol = 0,001 kg/mol
J = kg*m2/s2 = kg*(m/s)2


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2009 af 215 (Slettet)

 hvorfor ganger du med med avogadros konstant... er g/mol = unit ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2009 af mathon

fordi

1 g = (NA u)     og dermed
{M} g = {M}*(NA u)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2009 af 215 (Slettet)

Jamen massen... kan jo ikke være rigtig 


Skriv et svar til: Enheden bliver..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.