Fysik
Noget med idealgasligningen
16. april 2008 af
zenati (Slettet)
Har fået følgende opgave:
Et lager fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4 m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader celsius og trykket er 8,1 MPa. Når lageret er fyldt op, er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader celsius.
a)Hvor lang tid tager det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning er 230 PJ.
b) Hvilken brøkdel (i pct.)af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Har fået oplyst at:
brændværdien af naturgas = 49 MJ/kg
kan nogen hjælpe mig??
Et lager fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4 m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader celsius og trykket er 8,1 MPa. Når lageret er fyldt op, er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader celsius.
a)Hvor lang tid tager det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning er 230 PJ.
b) Hvilken brøkdel (i pct.)af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Har fået oplyst at:
brændværdien af naturgas = 49 MJ/kg
kan nogen hjælpe mig??
Svar #1
16. april 2008 af peter lind
Brug P*V=nRT til at finde hvor meget gas, der fyldes på lageret og brug så dette til at finde hvor meget dette fylder ved naturgassens tryk og temperatur.
Skriv et svar til: Noget med idealgasligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
