Matematik

Hjælp, funktion !

19. april 2008 af mera88 (Slettet)
Er der nogen der kan løse

0,95 = 1,00 - 0,60 * 0,9^t

Find t:


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hint: Logaritmer

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

...hvori det gælder, at log(a^n)=n*log(a)

Svar #3
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

ja men mit resultat bliver -11.1869

Og det kan jo ikke passe..

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

0,95 = 1,00 - 0,60 * 0,9^t
<=>
0,05 = 0,60 * 0,9^t
<=>
0,9^t = 0,05/0,60
<=>
t*log(0,9) = log(0,05/0,6)
<=>
t = log(0,05/0,6)/log(0,9) = 23,58

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Du har regnet forkert... Det giver et positivt resultat:

0,95 = 1,00 - 0,60 * 0,9^t
<=>
0,95-1,00=-0,60*0,9^t
<=>
-0,05=-0,60*0,9^t
<=>
0,05/0,60=0,9^t
<=>
...resten må du klare selv:)

Svar #6
19. april 2008 af mera88 (Slettet)

Tak for hjælpen, havde lavet en regnefejl i starten af min udregning kan jeg se :)

Skriv et svar til: Hjælp, funktion !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.