Matematik

Hjælp til at finde f'(x)

20. april 2008 af bjarlle (Slettet)
hej.

jeg skal finde f'(x) af denne funktion:

f(x) = 0,5x^3 + 2x^2 + 1
f'(x) = ?

Hvordan gør jeg?

på forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af 53 (Slettet)

du skal jo bruge at f(x)=x^a f'(x)=ax^a-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af houmarken (Slettet)

f'(x) = 3*0,5x^2+2'2x
= 1,5x^2+4x

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af mathon

f(x) = 0,5x^3 + 2x^2 + 1

f'(x) = 0,5*3*x^(3-1) + 2*2*x^(2-1) + 0 = 1,5*x^2 + 4*x^1 = 1,5*x^2 + 4*x =
1,5x^2 + 4x
som anvist i #2

Skriv et svar til: Hjælp til at finde f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.