Matematik

Cylinder - opstil funktion!

20. april 2008 af mera88 (Slettet)
Hej.

I min opgave skal bestemme h som funktion af r.

Det er lidt svært at forklare, men har tegnet det i paint. Så er der en jeg må sende denne tegning til for efterfølgende at vedkommende hjælper mig med fremgangsmåden?


Svar #1
20. april 2008 af mera88 (Slettet)

hjææælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af mathon

Rumfang:
V = h*pi*r^2,
hvoraf

h = (V/pi*r^2) = (V/pi)*(1/r^2) = (V/pi)*r^(-2)


cylinderfladen: Ov
Ov = h*2*pi*r
hvoraf

h = (Ov/(2*pi*r) = (Ov/(2*pi))*(1/r) = (Ov/(2*pi))*r^(-1)

Skriv et svar til: Cylinder - opstil funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.