Kemi
pH beregning
20. april 2008 af
loslundos (Slettet)
Jeg har en opgave om afkalkning af en kaffemaskine. Jeg ved at der er 150ml 2,0 M saltsyre i blandingen og 1200ml vand (8 gange så meget som syre)
jeg skal beregne pH for blandingen
jeg ved jeg skal bruge formlen -log(cs), men er cs =2 eller skal jeg tage hensyn til volumet er derved sige: 2/8?
jeg skal beregne pH for blandingen
jeg ved jeg skal bruge formlen -log(cs), men er cs =2 eller skal jeg tage hensyn til volumet er derved sige: 2/8?
Svar #1
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Du skal lige omregne til stofmængde (n=c*V), og så finde den totale volumen (150mL+1200mL), og så køre den tilbage igen, hvor du så finder den nye koncentration;)
Svar #2
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Skulle gerne give 0,22222 M
og ergo en pH-værdi på -log(0,22222)=0,653
og ergo en pH-værdi på -log(0,22222)=0,653
Skriv et svar til: pH beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
