Matematik

Nogle som kan hjælpe mig nu?

07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hej, jeg har lidt problemer med tre opgaver som jeg virkelig ikke kan finde ud af:

d) Løs ligningen

log2 + logx = 1


e) Løs ligningen

log(x+2) - logx = 2


f) Løsligningen

log x + log(x+3) = 1


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2004 af frodo (Slettet)

loga + log b =log(a*b) brug reglen og bid mærke i grundmængden..

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2004 af erdos (Slettet)

og loga - log b =log(a/b)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2004 af Samuel (Slettet)

- brug dit kompendium! Når log(x) optræder i en ligning, burde du tænke på logaritmeregneregler (kompendium!!)!

Svar #4
07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)

Men jeg har problemer med at starte på opgaven, så kan i ikke "kaste bolden" op?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2004 af frodo (Slettet)

log2 + logx = log2x

sådan..

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2004 af erdos (Slettet)

fx

log2 + logx = 1 <=>
log2x =1 <=>
10^log2x = 10 <=>
2x = 10 <=>
x = 5

Svar #7
07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)

==> Kalle

Hvad giver det så i opgave f) ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2004 af frodo (Slettet)

f) x=2 v x=-5

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2004 af frodo (Slettet)

udregningern må du selv klare. Og husk stadig at holde øje med den prindelige grundmængde. Det er nemlig ikke begge løsninger,der kan bruges!!

Svar #10
07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)

men frodo i opgave b) har jeg fået:

Log(x+2)-logx = 2 <=>
log(x+2) = logx + log100 <=>
log(x*100) <=>
logx + log 100 <=>
log x + 2 <=>
????

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2004 af frodo (Slettet)

du regner jo nærmest cyklisk.. Og du mangler en masse lighedstegn..

log(x+2)-logx=2 <=>
log((x+2)/x)=2 <=>
(x+2)/x=100 osv.

Skriv et svar til: Nogle som kan hjælpe mig nu?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.