Fysik
opbremsning og antal mol gas i beholder
22. april 2008 af
05djra (Slettet)
Hej jeg har to opgaver som jeg ikke lige kan hitte ud af de lyder således:
a) En bil kører med farten 93km/t, føren opdager en forhindring og begyder at bremse 1,1 sek. senere. Bremseaccelerationen er konstant og har størrelsen 6,2 m/s^2...
.. Beregn hvor langt bilen er kørt fra tidspunktet føren OPDAGER forhindringen og til bilen er standset...
b) En beholder med rumfanget 1,07 indeholder en gasmængde. Gassens temperatur er 140 grader celcius og dens tryk 1,47 atm.
... Hvor mange mol gas findes i beholderen??
MANGE TAK PÅ FORHÅND!!! er virkelig i vanskeligheder
a) En bil kører med farten 93km/t, føren opdager en forhindring og begyder at bremse 1,1 sek. senere. Bremseaccelerationen er konstant og har størrelsen 6,2 m/s^2...
.. Beregn hvor langt bilen er kørt fra tidspunktet føren OPDAGER forhindringen og til bilen er standset...
b) En beholder med rumfanget 1,07 indeholder en gasmængde. Gassens temperatur er 140 grader celcius og dens tryk 1,47 atm.
... Hvor mange mol gas findes i beholderen??
MANGE TAK PÅ FORHÅND!!! er virkelig i vanskeligheder
Svar #1
22. april 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Benyt formlerne for konstant acceleration til a). v(t)=v_0+a*t, hvor v(t) skal være lig nul, da bilen skal holde stille. v_0 er starthastigheden, og den er lig de 93km/h og accelerationen er lig -6,2m/s². Isoler tiden. Herefter indsætter du i stedfunktionen:
s(t)=s_0+v_0*t+0,5*a*t², hvor du nu har fundet t. v_0 og a er de samme som før. s_0 kan du sætte til nul. Når du så har fundet s(t) skal du huske at lægge 93km/h*1,1s til (husk at omregne, så enhederne passer) og du har facit. :)
Benyt idealgasligningen til b'eren.
s(t)=s_0+v_0*t+0,5*a*t², hvor du nu har fundet t. v_0 og a er de samme som før. s_0 kan du sætte til nul. Når du så har fundet s(t) skal du huske at lægge 93km/h*1,1s til (husk at omregne, så enhederne passer) og du har facit. :)
Benyt idealgasligningen til b'eren.
Svar #2
22. april 2008 af Lurch (Slettet)
1) Der er tale om to type bevægelser. Inden han når at bremse bevæger han sig med konstant hastighed. her er afstanden givet ved
s(t) = v*t
Derefter er bevægelsen med konstant acceleration. Her kan du anvende formlen
2*a*s = v^2
2) du skal bruge idelgasligninge p*V = n*R*T
s(t) = v*t
Derefter er bevægelsen med konstant acceleration. Her kan du anvende formlen
2*a*s = v^2
2) du skal bruge idelgasligninge p*V = n*R*T
Skriv et svar til: opbremsning og antal mol gas i beholder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
