Matematik
integralregning - simpel
22. april 2008 af
GunBritt (Slettet)
Hej
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde en areal der afgrænses af to grafer... altså et areal imellem to grafer.
Her får jeg v.h.a. integralregning et negativt resultat som arealet...
Kan dette passe?
Må jeg gange det med -1, hvis ja... hvorfor så?
På forhånd tak
Hilsen Britt
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde en areal der afgrænses af to grafer... altså et areal imellem to grafer.
Her får jeg v.h.a. integralregning et negativt resultat som arealet...
Kan dette passe?
Må jeg gange det med -1, hvis ja... hvorfor så?
På forhånd tak
Hilsen Britt
Svar #2
22. april 2008 af mathon
1)
b
S(f(x)-g(x))dx = A
a
gælder
når f(x)>=g(x) for x€[a;b]
2)
b
S(g(x)-f(x))dx = A
a
gælder
når g(x)>=f(x) for x€[a;b]
hvis
hverken 1) eller2) er gyldige, må intervallet underinddeles og beregnes i delarealer, hvis sum udgør det samlede areal A.
b
S(f(x)-g(x))dx = A
a
gælder
når f(x)>=g(x) for x€[a;b]
2)
b
S(g(x)-f(x))dx = A
a
gælder
når g(x)>=f(x) for x€[a;b]
hvis
hverken 1) eller2) er gyldige, må intervallet underinddeles og beregnes i delarealer, hvis sum udgør det samlede areal A.
Svar #3
22. april 2008 af GunBritt (Slettet)
Tak, jeg havde bare trukket dem omvendt fra hinanden... nu giver det det rigtige resultat.
Tusind tak :)
Tusind tak :)
Skriv et svar til: integralregning - simpel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
