Matematik

rigtigt eller forket?

22. april 2008 af Skat1 (Slettet)
1)3x^2 + 4x - 7 = 0

3x^2 + 4x - 7 = 0
13x - 7 = 0
13x-7+13x = 0+13x
0=13x
0/13 = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

FORKERT!!

Hvad laver du? Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det?

Hvad sker der her?:

3x^2+4x-7=0
13x-7=0

De 4x samt 3x^2 forsvinder bare eller hva? Og hvor stammer de 13x fra? Er vi ude i: 3x^2=9x = 9x+4x=13x ?? Stor fejl.

Løsning: Det er en andengradsligning. Benyt diskriminantformlen og beregn så x med den dertil tilhørende formel.

Svar #2
22. april 2008 af Skat1 (Slettet)

hvordan gør jeg så

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Her er formlerne:





Bogstaverne aflæses i polynomiet, som skrives:



Kan du så finde a, b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2008 af tomlyn (Slettet)

Du skal beregne d (diskriminanten) ved formlen d=b^2-4ac
afhængig af om udfaldet her er negativt, positivt eller 0 skal du så bruge den formel der tilhører tilfældet...

Svar #5
22. april 2008 af Skat1 (Slettet)

ja kan godt finde abc?
a=3^2 b=4x c=7
jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

a=3

b=4

c=7

Du skal bare aflæse. x^2 (og x) er et led for sig selv og ikke en del af hverken a eller b.

Indsæt nu tallende i diskriminantformlen og beregn d. Herefter beregner du x med den næste formel.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2008 af Sherwood (Slettet)

c=-7

Sorry, jeg er ikke helt vågen.

Skriv et svar til: rigtigt eller forket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.