Fysik
antal ioner
23. april 2008 af
mikeh (Slettet)
hvis jeg nu har et stof der hedder Al2O3, hvordan kan jeg så udregne det antal ioner der er. hvis jeg får at vide 0,035% af alu ionerne er udskiftet med chromioner? og det er antal chromioner jeg skal udregne.. håber på hjælp
Svar #2
25. april 2008 af mathon
M(Al2O3) = 101,96 g/mol
dvs.
101,96 g Al2O3 indeholder 2*N_A Al-atomer = 2*6,02214*10^23 =
1,20443*10^24 Al-atomer
hvoraf
0,035*10^(-2)*1,20443*10^24 = 4,2155*10^20 er Cr-atomer
eller omregnet til
(4,2155*10^20 Cr-atomer)/(101,96 g Al2O3) =
4,13446*10^18 Cr-atomer pr g Al2O3
dvs.
101,96 g Al2O3 indeholder 2*N_A Al-atomer = 2*6,02214*10^23 =
1,20443*10^24 Al-atomer
hvoraf
0,035*10^(-2)*1,20443*10^24 = 4,2155*10^20 er Cr-atomer
eller omregnet til
(4,2155*10^20 Cr-atomer)/(101,96 g Al2O3) =
4,13446*10^18 Cr-atomer pr g Al2O3
Skriv et svar til: antal ioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
