Matematik

beregne nulpunkter hvordan..

23. april 2008 af iJakobi (Slettet)
Funktionen f har forskriften

f(x)=1/3(x+2)(x+1)(x-2,5)

Beregn nulpunkter for f::??

Jeg skal fremlægge det her i morgen, og vi skal snart have årskarakter... er der en der kan være sød og hjælpe med at læse denne opgave.

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Benyt nulreglen for andengradsligningen (1/3)(x+2)(x+1)(x-2,5)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Brug nulreglen.

Et nulpunkt er det samme som en rod. Så du skal bare sætte f(x)=0 og beregne x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2008 af Djernis (Slettet)

find d og sæt det ind i 0-punktsformlen
V = kvardratrod

(-b +- Vd)/2a

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2011 af compu (Slettet)

Er der nogen der ved hvordan man solver dette udtryk    (1/3)(x+2)(x+1)(x-2,5)=0. 
så man få to x-værdier ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juli 2011 af goathunter (Slettet)

Gør som #1 og #2 siger.. det er det rigtige svar. Nulreglen siger at hvis a*b=0 så er enten a eller b 0. Så din ligning er det samme som at enten x+2=0 eller x+1=0 eller x-2.5=0 som let løses for x.


Skriv et svar til: beregne nulpunkter hvordan..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.