Matematik

renter...

24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
hej alle igen :)
jeg har endnu en mærkelig opgave som bare skal regnes :s

Den lyder:
I tabellen ses indbyggertallene for staten New York (= 18,98 mio.) og staten Florida (=15,98 mio.) i år 2000.
Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000.
Hvor vækstraten for NY = 0,54 %
Vækstrate for Florida = 2,13 %


a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000, og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

b) Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes,at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000. --> ved denne siger man så bare y = y ?

Mvh. Annie :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Kn=K0*(1+r)^n

Svar #2
24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

altså Kn = 18,98*(1+0,0054)^7 ?? eller hvad
det får jeg til 19,71

men det var egentlig det allerførste jeg helst vil have hjælp til, altså bestem hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i florida i periodne 1990-2000

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

fint.

(1+r)^10=.... (for Florida)

Svar #4
24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

ok, mange tak skal du have! :)

Skriv et svar til: renter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.