Kemi

Ph beregning

24. april 2008 af anders21 (Slettet)
Jeg kan ikke lige gennemskue den her opgave

Husholdningseddike er en 4,8 masse % opløsning af eddikesyre i vand. Beregn pH (densiteten sættes til 1g/mL)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af mathon

M(CH3COOH) = M(C2H4O2) = (2*12+4*1+2*16)u/molekyle = 60 u/molekyle =
60 g/mol

c = p*10^(-2)*d/M = c = 4,8*10^(-2)*(1000 g/L)/(60 g/mol) = 0,8 mol/L =
0,8 M

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af mathon

c = p*10^(-2)*d/M = c = 4,8*10^(-2)*(1000 g/L)/(60 g/mol) = 0,8 mol/L =
0,8 M
-->
c = p*10^(-2)*d/M = 4,8*10^(-2)*(1000 g/L)/(60 g/mol) = 0,8 mol/L =
0,8 M

Svar #3
24. april 2008 af anders21 (Slettet)

Okay kan jeg sætte den fundne koncentration i i formlen for pH i en svag syre ikke?

Svar #4
24. april 2008 af anders21 (Slettet)

jeg er mere indteressert i at se det generelt, det er nemmere at forstå det end hvis det bare er tal.

Svar #5
24. april 2008 af anders21 (Slettet)

Er det ikke c=pks *10^(-2)* densiteten

Svar #6
24. april 2008 af anders21 (Slettet)

hvorfor er det 10^(-2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/110802

Svar #8
24. april 2008 af anders21 (Slettet)

Jeg tror jeg har fanget det nu. Mange tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.