Fysik

energi

25. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Energi for det røde lys, er det dens bølgelængde eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Bølgelængden for rødt lys ligger mellem 622nm og 700nm, svarende til energier fra 3,198*10^-18 J til 2,841*10^-19 J regnet ved hjælp af den meget populære formel E=(h*c)/lambda ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2008 af mathon

E_rød = h*f = (h*c)/lambda_rød
som
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=505682

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2008 af mathon

E_rød = (h*c)/lambda_rød

lambda_rød = 622nm til 700nm

E_700 = (1,98645*10^(-25) J*m)/(700*10^(-9) m) = 2,83779*10^(-19) J = 1,77121 eV

E_622 = (1,98645*10^(-25) J*m)/(622*10^(-9) m) = 3,19365*10^(-19) J = 1,99332 eV

Svar #4
25. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

skriver man så: 1,99332 eV - 1,77121 eV

Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.