Matematik
ekspotentielt aftagende funktion
26. april 2008 af
kanonkugle16 (Slettet)
Okay, har kigget og kigget på denne opgave, men kan ikke finde ud af den! :(
En eksponentielt aftagende funktion har en halveringskonstant på ti dage. Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag) (løst= 6,7%) og 5 dage?
Agh! Og 5 dage? Hvad gør jeg??
En eksponentielt aftagende funktion har en halveringskonstant på ti dage. Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag) (løst= 6,7%) og 5 dage?
Agh! Og 5 dage? Hvad gør jeg??
Svar #2
26. april 2008 af mathon
y = f(t) = b*a^t = b*(1/2)^(t/10) = b*(0,5^0,1)^t = b*0,933033^t
"Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag", når fremskrivningsfaktoren er 0,933033
f(0) = b*0,933033^0 = b
f(1) = b*0,933033^1 = 0,933033*b
"Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag"
[(f(1)-f(0))/f(0)]*100% = [(0,933033*b-b)/b]*100% = (0,933033*-1)*100% = -0,066967*100% = -6,6967%
"Med hvor mange procent aftager denne funktion på 5 dage"
[(f(5)-f(0))/f(0)]*100% = ......osv......
"Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag", når fremskrivningsfaktoren er 0,933033
f(0) = b*0,933033^0 = b
f(1) = b*0,933033^1 = 0,933033*b
"Med hvor mange procent aftager denne funktion pr. dag"
[(f(1)-f(0))/f(0)]*100% = [(0,933033*b-b)/b]*100% = (0,933033*-1)*100% = -0,066967*100% = -6,6967%
"Med hvor mange procent aftager denne funktion på 5 dage"
[(f(5)-f(0))/f(0)]*100% = ......osv......
Skriv et svar til: ekspotentielt aftagende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
