Matematik
Løsning af ligning
27. april 2008 af
Larsisi (Slettet)
Nogle der har nogle hints til denne her opgave. har ikke forsøgt, af den grund at jeg ikke har nogle anelse om hvordan jeg skal takle opgaven..
___________________
Kateterne i en retvinklet trekant er x og 20-x, Bestem det størst mulige areal af trekanten.
___________________
Kateterne i en retvinklet trekant er x og 20-x, Bestem det størst mulige areal af trekanten.
Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
Hint: Hvordan findes arealet af en retvinklet trekant?
Opstil herefter en funktion for dette.
Udnyt herefter at anden koordinaten i toppunktet er det størst mulige areal en trekant af denne type kan få.
Opstil herefter en funktion for dette.
Udnyt herefter at anden koordinaten i toppunktet er det størst mulige areal en trekant af denne type kan få.
Svar #5
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
#4 find toppunktet for denne funktion. Og overvej nu om funktionen kan gå højere op end toppunktet.
i øvrigt er det forkert udregnet:
A(x) = ½x(20 - x) =-1/2x^2+10
i øvrigt er det forkert udregnet:
A(x) = ½x(20 - x) =-1/2x^2+10
Svar #6
27. april 2008 af Larsisi (Slettet)
overvej om funktionen kan gå højere end toppunktet? ..
hvordan kan den være højere en toppunktet? ..
iøvrigt får jeg andenkordinaten til 10, hvilket ikke er rigtigt, så jeg har sikkert gjort noget forkert. .
hvordan kan den være højere en toppunktet? ..
iøvrigt får jeg andenkordinaten til 10, hvilket ikke er rigtigt, så jeg har sikkert gjort noget forkert. .
Skriv et svar til: Løsning af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
