Kemi
Hjælp? svage syrer
27. april 2008 af
delidolu (Slettet)
hejsa :D
hvordan kommer jeg fra:
Ks = [H3O+]^2/(cs-[H3O+])
til:
Ks = [H3O+]^2/cs
og derfra til:
[H3O+]^2 = Ks*cs
Hårber i virkelig kan hjælpe med de mellemregninger ?
hvordan kommer jeg fra:
Ks = [H3O+]^2/(cs-[H3O+])
til:
Ks = [H3O+]^2/cs
og derfra til:
[H3O+]^2 = Ks*cs
Hårber i virkelig kan hjælpe med de mellemregninger ?
Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
1. Idet det er tale om en svag syre, er der så en stor forskel på den formelle koncentraion af syren og den aktuelle : cs-[H30+]
2. gang cs om på den anden side.
2. gang cs om på den anden side.
Svar #2
27. april 2008 af delidolu (Slettet)
[H3O+]^2 = Ks*cs
okay så ender jeg der, når jeg skal tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet, skal jeg så gøre således:
[H3O+]^2 = Ks*cs <-> 2*log([H3O+]) = log(Ks*cs) <->
der skal så indsættes log[H3O+]=-pH og logKs=-pKs
Hvordan gør jeg dette ? jeg vil bare så gerne forstå det ?
Svar #3
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad er det, som du ikke forstår? ta' et kig på log(a^x)=log(a)*x samt log(ab)=log(a)+log(b)
Skriv et svar til: Hjælp? svage syrer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
