Matematik

Jeg har problemer med eksponentialfunktion!

09. september 2004 af lull@ (Slettet)
Jeg har problemer med opg forneden og ka´ virkelig ikk finde ud af det... håber der er nogen der kan hjælpe........!!

En opreklameret film havde ved forestillingerne på premieredagen i et antal biografer et tilskuertal på 5000 personer. Antallet af tilskuere aftog eksponentielt med tiden og den 3. dag var der 2000 tilskuere.
Hvor mange tilskuere må man regne med en uge, dvs. den 7. dag, efter premieren??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af frodo (Slettet)

f(1)=5000 og f(3)=2000

find regneforskriften og dernædt f(7)

Svar #2
09. september 2004 af lull@ (Slettet)

jeg ved ikk rigtig hvordan jeg finder regneforskriften....... har læst det, men vi har ikk rigtig haft om det endnu..

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2004 af Marcus (Slettet)

Har du ikke en formel-samling eller lignende?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2004 af Damon (Slettet)

a= (y2/y1)^(1/(x1-x2)) = tag den (x2-x1)'ne rod af (y2/y1)


y=b*a^x <=> b=y/(a^x)

Så sætter du bare dine værdier ind som Frodo har skrevet :)

til sidst har du a og b i formlen:

y=b*a^x og så indsætter du bare 7 på x'es plads.

Svar #5
09. september 2004 af lull@ (Slettet)

ok jeg ska bruge denne formel først....(y2/y1)^(1/(x1-x2)) = tag den (x2-x1)

er det sådan, a:5000/2000^1/ med hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2004 af Damon (Slettet)

(5000/2000)^(1/(1/3)) = a

Svar #7
09. september 2004 af lull@ (Slettet)

ok a er 0,83mmmm
men for at finde b med formlen:
y=b/(a^x) hvad er så b og y? er det 5000/2000?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2004 af hej (Slettet)

ok jeg har fået a blive til 0,83
men for at finde y med formlen:
y=b/(a^x) hvad er så b og y? er det 5000/2000?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2004 af hej (Slettet)

er der ikk nogen der kan hjælpe med det sidste......

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2004 af hej (Slettet)

det er mig lull@ =hej

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2004 af hej (Slettet)

skal jeg sige 7/0,83^3

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2004 af hej (Slettet)

y=b*a^x
y= 2000*0,83^7=542,7210...??
er det sådan eller...

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. september 2004 af hej (Slettet)

please kan nogen ikke hjælpe med dette......... er det her rigtigt?
y=b*a^x
y= 2000*0,83^7=542,7210...??

Skriv et svar til: Jeg har problemer med eksponentialfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.