Matematik

Integral blæk! HJæl hjælp hurtigst muligt!!!

09. september 2004 af Trizen (Slettet)
Vi vil have hjælp til opg.220 og 224 i bogen "matematik for 1-årigt A-niveau"
Opg.220 lyder sådan:
betragt funktionerne
f(x)=ln(x) og g(x)=ln(2/x)
a) løs ligningen f(x)=g(x).
b) graferne for f og g afgrænser sammen med linjen med ligning x=3 et område i første og fjerde kvadrant. Beregn arealet af dette område ved hjælp af stamfunktionerne.

Vi har løst a) opgaven, men b) opgaven kan vi ikke få til at passe med lommeregneren.

Opg.224 lyder sådan:
graferne for funktionerne
f(x)=x^2+2 og g(x)=4-x^2 , -1afgrænser et område M i planen
Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360gr omkring førsteaksen.

Håber nogen kan hjælpe os, vi er lidt lost!
Hilsen os

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

a) Det bliver +-kvrod(2)

b) Grunden til at i har problemer er sikkert at arealerne ligger både over og under x-aksen. Det betyder at i må sætte omvendt fortegn på de arealer som ligger under aksen for at få det samlede positive areal...

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2004 af Dude (Slettet)

først skal i beregnet arealet for M(F(x) og G(x) ? )

A = 2*phi*M

jeg mener det er sådan, korriger mig hvis jeg tager fejl, det er lang tid siden

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2004 af frodo (Slettet)

ln er ikke defineret for x
b) i finder int((kvrod(2)til 3)(f(x)-(g(x)) da f ligger over g..

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2004 af Dude (Slettet)

M = F(x) - G(x)

sådan der..

alt dette er selvfølgelig til b)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

#2 Jaaeh... Altså første opgave giver jo et hint. Man skal finde ud af hvor de to grafer skær hinanden. Man må altså dele opgaven op i nogle dele. 4 dele, 2 grafer med to forskellige sæt grænser...


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

#2 Jaaeh... Altså første opgave giver jo et hint. Man skal finde ud af hvor de to grafer skær hinanden. Man må altså dele opgaven op i nogle dele. 4 dele, 2 grafer med to forskellige sæt grænser...


Skriv et svar til: Integral blæk! HJæl hjælp hurtigst muligt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.