Fysik

spørgsmål.

30. april 2008 af Skat1 (Slettet)
Halveringstiden C-14 er 5730år. Udregn halveringstiden i sekunder? hvordan gør jeg deT?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2008 af Sherwood (Slettet)

5730*365*24*60*60=??

Vi tager ikke højde for skudår.

Svar #2
30. april 2008 af Skat1 (Slettet)

aah okay mange tak, det giver et stort tal så :d
hvordan gør jeg så når jeg skal beregne henfaldskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: T½=ln(2)/k

Svar #4
30. april 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad skal jeg så indsætte hvor?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2008 af dnadan (Slettet)

Tja... Hvad er det lige, som du har beregnet? Og hvad er dét, som du skal beregne?

Svar #6
30. april 2008 af Skat1 (Slettet)

1,8070128 giver det?
1,8 er halveringstiden eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad du har regnet på...

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
1.8070128*10^11 er halveringstiden i sekunder.

k = ln(2)/T½

Svar #9
30. april 2008 af Skat1 (Slettet)

ja det står der også på min lommeregner - og præcis skal jeg så indsætte?

Svar #10
30. april 2008 af Skat1 (Slettet)

#5 altså har beregnet halveringstiden i sekunder og mangler nu at beregne henfaldskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

T½ er halveringstiden, og du skal finde k
k=ln(2)/T½
Du har alle de oplysninger du skal bruge

Skriv et svar til: spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.