Matematik
Eksamensopgave; Vektor i planen
03. maj 2008 af
:D (Slettet)
Hej Alle :)
Jeg har nu siddet og fumlet temmelig længe med denne her vektoropgave, men jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er jeg gør forkert - og af den grund ikke kan finde vinkle mellem vektorerne. Jeg taler om opgave 2 i dette eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/2007-8-5_Med.pdf
a) Beregn vinklen mellem vektor a og b.
Jeg starter med at beregne vektor b:
b = 2 * (-1,2) - (-2,1) = (-2,4)-(-2,-1) = (0,5)
Jeg finder nu skalarproduktet og længderne:
a * b = (-1) * 0 + 2 * 5 = 10
Længde a = sqrt(3)
Længde b = sqrt(25)
cos v = (10/(sqrt(3)*sqrt(25))= 1,154700530
v = ARCCOS(1,154700530) = ERROR
Hvad er det jeg gør forkert? Det begynder at gå mig på nerverne.. Bwahh. Håber der er nogle der kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak,
:D
Jeg har nu siddet og fumlet temmelig længe med denne her vektoropgave, men jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er jeg gør forkert - og af den grund ikke kan finde vinkle mellem vektorerne. Jeg taler om opgave 2 i dette eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/syge07/2007-8-5_Med.pdf
a) Beregn vinklen mellem vektor a og b.
Jeg starter med at beregne vektor b:
b = 2 * (-1,2) - (-2,1) = (-2,4)-(-2,-1) = (0,5)
Jeg finder nu skalarproduktet og længderne:
a * b = (-1) * 0 + 2 * 5 = 10
Længde a = sqrt(3)
Længde b = sqrt(25)
cos v = (10/(sqrt(3)*sqrt(25))= 1,154700530
v = ARCCOS(1,154700530) = ERROR
Hvad er det jeg gør forkert? Det begynder at gå mig på nerverne.. Bwahh. Håber der er nogle der kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak,
:D
Svar #5
03. maj 2008 af :D (Slettet)
Sikke en lille lorte regnefejl! Tusind tak for din hjælp :)
Hilsen,
:D
Hilsen,
:D
Svar #6
03. maj 2008 af :D (Slettet)
#4) Jeg havde hele tiden troet det var dér fejlen lå, men åbenbart ikke. Det er længden af vektor a jeg har fået regnet forkert, som du jo rigtig nok skriver ;)
Endnu engang - Tak for din hjælp :)
Hilsen,
:D
Endnu engang - Tak for din hjælp :)
Hilsen,
:D
Skriv et svar til: Eksamensopgave; Vektor i planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
