Matematik
Funktioner
03. maj 2008 af
Mjfannr1 (Slettet)
Hey. Jeg håber på at kunne få noget hjælp til denne lidt besværlige opgave. Mange tak.
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved
s(t) = 5t^1/2.
a) Bestem det tidspunkt,hvor partiklens hastighed er 2m/s.
Jeg starter med at differentiere s(t) som jeg får til at blive 0. Derefter sætter jeg 2 ind i ligningen og så får jeg den til at blive 5. Jeg er usiker mht til resultaterne.
En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved
s(t) = 5t^1/2.
a) Bestem det tidspunkt,hvor partiklens hastighed er 2m/s.
Jeg starter med at differentiere s(t) som jeg får til at blive 0. Derefter sætter jeg 2 ind i ligningen og så får jeg den til at blive 5. Jeg er usiker mht til resultaterne.
Svar #1
03. maj 2008 af Danielras (Slettet)
s'(t)= v(t) = 2.5*t^(-1/2)
Du skal altså løse:
2 = 2.5*t^(-1/2)
Du skal altså løse:
2 = 2.5*t^(-1/2)
Svar #2
03. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Fremgangsmåden er rigtig nok, men jeg får den differentierede funktion til noget andet.
s'(t)=2,5/(kvadratrod(t))
2=2,5/(kvadratrod(t))<=>
t=1,7s
s'(t)=2,5/(kvadratrod(t))
2=2,5/(kvadratrod(t))<=>
t=1,7s
Svar #3
03. maj 2008 af Fr00gi (Slettet)
d/dt(5t^(1/2)) = 2,5 / kvadratrod(t)
Det hvad jeg får det til på min TI-89
Det hvad jeg får det til på min TI-89
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
