Fysik

Help :) energi

04. maj 2008 af LiisaK (Slettet)
Familien Nielsen bruger 13,5 kWh elektrisk energi på et døgn.

a) hvor stort er deres samlede daglige elforbrug i enheden Joule?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Omregn det til energi i Joule ved at gange tiden på den oplyste effekt

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

kan det passe at resultatet bliver 48,6 MJ

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du er godt på vej. Du har nu fundet for én time, så du skal lige gange med 24 for at få for ét døgn.
Jeg får 1166,4 MJ

Svar #4
04. maj 2008 af LiisaK (Slettet)

hm, hvordan er dit mellemregning ?

Svar #5
04. maj 2008 af LiisaK (Slettet)

????

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2008 af Kurro (Slettet)

Der er jo 24 timer på et døgn. Du har fundet forbruget i en time. Derfor siger vi
48,6 Mj/time * 24 timer/døgn = 1166,4 Mj/døgn

Svar #7
04. maj 2008 af LiisaK (Slettet)

men hvordan er jeres mellemregning til det ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2009 af misselev (Slettet)

jsvar 6.. jamen den er allerede fundet i et døgn den skal bare omregnes til joule. hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2009 af mathon

1 kWh = 3,6·106 J = 3600 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2009 af misselev (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2009 af misselev (Slettet)

kan det passe det jeg skrev

b. den sammen familie bruger 52 MJ i form af varm vand.

hvor meget er det i KWh?

52*10^6 = 52.000.000 j / 3.6 / 10^6 = 14.44 kWh varmt vand

ër det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2009 af mathon

i øvrigt er sammenhængen

1 Ws = 1 J

1 kWs = 1 kJ

1 kWh = 1 kW·(3600 s) = 3600 kWs = 3600 kJ = 3,6·103 kJ = 3,6·106 J


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2009 af mathon

1 MJ = 1000 kJ

52 MJ = 52000 kJ

omregning til kWh

(52000 kJ)/(3600 kJ/kWh) = 14,44 kWh


Skriv et svar til: Help :) energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.