Matematik
Hjælp til en svær lille en!
06. maj 2008 af
uskis (Slettet)
Hej.
Hvordan kan jeg har isolere n?
s=a^n/b
Kan en potens overhovedet isoleres?
Hvordan kan jeg har isolere n?
s=a^n/b
Kan en potens overhovedet isoleres?
Svar #1
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Ja, det kan den godt.
s=a^n/b
<=>
2*b=a^n
<=>
log(2b)=log(a)*n
<=>
log(2b)/log(a)=n
s=a^n/b
<=>
2*b=a^n
<=>
log(2b)=log(a)*n
<=>
log(2b)/log(a)=n
Svar #2
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
s=a^n/b
<=>
s*b=a^n
<=>
log(sb)=log(a)*n
<=>
log(sb)/log(a)=n
Det var selvfølgelig s. :-)
<=>
s*b=a^n
<=>
log(sb)=log(a)*n
<=>
log(sb)/log(a)=n
Det var selvfølgelig s. :-)
Skriv et svar til: Hjælp til en svær lille en!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
