Matematik
Rigtigt?
08. maj 2008 af
Peaco (Slettet)
En der kan tjekke de her igennem, og fortælle hvis der er regnefejl - vil være taknemmelig! :)
differentier:
fx) = 2x - 3
svar: 2
f(x) = x^2 + 3x - 2
svar: 2x + 3
4x^3 - 6x^2 + 2x + 1
svar: 12x^2 -12x + 2
____________________
Find regneforskrifter:
f lineær f(-1)= 7 , f(4)= -3
4a + b = -3
-1a + b = 7
_______
5a = 10
a = 2
2 * b = 7
b = 5
f eksponentiel: f(1)= 8 , f(3)= 128
b * a^3 = 128
b * a^1 = 8
a^2 = a^3/a^1 = 128/8 = 16
a = 4
b * 4 = 8
b = 2
f potensfunktion: f(1)= 16 , f(3) = 144
b * 3^a = 144
b * 1^a = 16
3a = 3^a/1^a = 144/16 = 0
a = 3
b = 16
differentier:
fx) = 2x - 3
svar: 2
f(x) = x^2 + 3x - 2
svar: 2x + 3
4x^3 - 6x^2 + 2x + 1
svar: 12x^2 -12x + 2
____________________
Find regneforskrifter:
f lineær f(-1)= 7 , f(4)= -3
4a + b = -3
-1a + b = 7
_______
5a = 10
a = 2
2 * b = 7
b = 5
f eksponentiel: f(1)= 8 , f(3)= 128
b * a^3 = 128
b * a^1 = 8
a^2 = a^3/a^1 = 128/8 = 16
a = 4
b * 4 = 8
b = 2
f potensfunktion: f(1)= 16 , f(3) = 144
b * 3^a = 144
b * 1^a = 16
3a = 3^a/1^a = 144/16 = 0
a = 3
b = 16
Svar #1
08. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Den lineære forskrift er forkert. Det er potensforskriften også.
Ellers ser det fint ud. Du må spørge, hvis du vil have hjælp til at finde fejlene.
Ellers ser det fint ud. Du må spørge, hvis du vil have hjælp til at finde fejlene.
Svar #2
08. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Potens:
(1;16) og (3;144)
a=(ln(y)-ln(y0))/(ln(x)-ln(x0))
=>
a=(ln(144)-ln(16))/(ln(3)-ln(1))
<=>
a=ln(144/16)/ln(3/1)
<=>
a=ln(9)/ln(3)
<=>
a=ln(3^2)/ln(3)
<=>
a=2*ln(3)/ln(3)
<=>
a=2
Her er logaritmereglerne brugt. Du havde såmænd også regnet rigtigt langt henad vejen - dog knep det med potensen.
Lineær:
(-1;7) og (4;-3)
a=(y-y0)/(x-x0)
=>
a=(-3-7)/(4-(-1))
<=>
a=-10/5
<=>
a=-2
Jeg ved ikke lige, hvad du lavede.
(1;16) og (3;144)
a=(ln(y)-ln(y0))/(ln(x)-ln(x0))
=>
a=(ln(144)-ln(16))/(ln(3)-ln(1))
<=>
a=ln(144/16)/ln(3/1)
<=>
a=ln(9)/ln(3)
<=>
a=ln(3^2)/ln(3)
<=>
a=2*ln(3)/ln(3)
<=>
a=2
Her er logaritmereglerne brugt. Du havde såmænd også regnet rigtigt langt henad vejen - dog knep det med potensen.
Lineær:
(-1;7) og (4;-3)
a=(y-y0)/(x-x0)
=>
a=(-3-7)/(4-(-1))
<=>
a=-10/5
<=>
a=-2
Jeg ved ikke lige, hvad du lavede.
Skriv et svar til: Rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
