Matematik

Cirkel

11. maj 2008 af hadsaa (Slettet)
En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje l er bestemt ved ligningen: 2x+y-6=0

Undersøg on linjen l skærer cirklen.

Hvis afstanden fra centrum og ud til cirklen er ligmed eller mindre end radius så er der vel henholdsvis 1 eller to skæringer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af dnadan (Slettet)

a) hvis afstanden fra centrum til linjen er mindre eller lig radius, så skærer den rette linje cirklen. Derimod hvis afstanden er større end radius, så skærer den rette linje ikke cirklen.
Hermed er du på rette spor :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af mathon

det undersøges
om
dist(l,C(-2,1)) = |2*(-2)+1-6|/sqrt(2^2+1^2)
er mindre end, lig med eller større end r=5......

Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.