Matematik

Rumfang ^^

12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)
rektangulær plade = 40*50cm^2

Der skal laves en kasse ved at bukke en del af pladen om til sider.

Endestykkerne er uden betydning.

Hvor stort et stykke skal bukkes om for at få det maksimale rumfang.

- Håber i forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hint: V=(40-x)*(50-x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

kald højden for x.
Rumganget er da x·(40-2x)·(50-2x).
Nu skal du benytte differentialregning.


Svar #3
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

ibibib: jeg har ikke lært om differentialregning. Kan du give en anden måde at regne den på.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Der er ikke andre måder.
Hvis du har en grafregner, kan du naturligvis benytte den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal finde toppunktet for grafen. Du kan evt benytte din graflommeregner

Svar #6
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

Ibibib og Daniel TA: okay prøver lige så.

Svar #7
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

f(x)=(40-x)*(50-x)



Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Skærer du fire hjørner af pladen og bukker derefter planen fire steder?
Så skal du benytte udtrykket fra #2.

Dit udtryk kan aldrig være et rumfang.

Svar #9
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

Den lange side af pladen er 50cm og bukkes så på begge sider ind mod sig selv.

Der skal ikke skæres noget af.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Så er rumganget x·40·(50-2x)

Svar #11
12. maj 2008 af Kwarzon (Slettet)

Får en lodret streg, hvis jeg tegner den på min Ti-89

Skriv et svar til: Rumfang ^^

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.