Matematik

tangent problem

13. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

jeg skal bestemme tangenten i (4,6) for denne -x^2+8x-10 men jeg kan ikke rigtig få det til at spille.
jeg får:

f'(x)=-2x+8
f'(4)=-2*4+8
f'(4)=0

f(4)=-4^2+8*4-10
f(4)=38

y=f'(x)(x-x0)+f(x0)
y=-0x+38

plotter jeg grafen og tangenten i punkt (4,6) giver den y=0x+6

hvad har jeg gjort galt ?




Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Romulus (Slettet)

f(x) = -x^2+8x-10
f'(x) = -2x+8
f'(4)= 0

y-y0 = a(x-x0)
y-6 = 0(x-4)
y = 6

Så den er god nok..

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af ibibib (Slettet)

-4²=-16 og ikke 16

Svar #3
13. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

hvorfor skal man ikke bruge den her y=f'(x)(x-x0)+f(x0) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af Isomorphician

#3
Som #2 skriver, laver du en fortegnsfejl. Fremgangsmåden er rigtig nok.

Svar #5
13. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

ja ok, det kan jeg godt se nu - synes bare at -4*-4 skal blive +16 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Isomorphician

der er forskel på x^2 (4^2) og -x^2 (-(4^2))

Svar #7
13. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

ja det er rigtig nok..

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

nej det er jo rigtig nok at -4^2= 16

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af mathon

(4,6) er jo toppunktet, hvorfor tangenten i dette punkt er vandret
dvs.
med hældningskoefficient a = 0
og med
ligningen
y = 6

Svar #10
13. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

ja nu får jeg også y til 6 ved brug af y=f'(x)(x-x0)+f(x0)

Skriv et svar til: tangent problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.