Matematik

Skriftlig eksamen uden hjælpemidler

13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)
Hej!

Er der ikke nogen, som sidder med den tynde røde bog STX a-niveau (vejledende eksempler på eksamensopgaver i mat)?

Der er nogle eksempler på opgaver uden hjælpemidler side 44 og 48... nogen der kan svare på opgave 5 side 44?

Det kunne være rart at øve sig lidt på disse opgaver...

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af lepetitdanois (Slettet)

Side 44:

1)
Reducer udtrykket:

(4a^2-4ab+2b)/4a-2b

2)
En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5.
Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.
:
4)
Om to størrelser x og y oplyses, at der er en lineær sammenhæng mellem y og x^-1.
Der oplyses nogle sammenhørende værdier af x og y
x: 1, 3
y: -1,-3

Bestem en ligning, der beskriver sammenhængen mellem x og y.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Naddy_8924 (Slettet)

integralet fra -2 til 0 = M1 , men da integralet er negativt, skal du huske fortegnet, så det bliver -M1=-16/3
arealet af M2 må så være de 125/12-(-M1)

Svar #3
13. maj 2008 af Annette16 (Slettet)

Hvordan løses opgave:

2) En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5.
Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.

skal man bruge: (x-xo)^2+(y-yo)^2=r^2

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af ac.flem (Slettet)

Nemlig, og så sætter du x til 0 og isolerer y - så har du hvor cirklen skærer y-aksen

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Et areal kan ikke være negativt!

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2008 af Naddy_8924 (Slettet)

Integraler kan godt være negative, og det er M1 i dette tilfælde
M2 bliver ikke negativt, så der er ingen problemer det

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Hvorledes kan et integrale være negativt, når det er et udtryk for et areal? Uanset hvilken punktmængde der beregnes, må denne have et positivt areal.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2008 af ac.flem (Slettet)

Intergralet kan være negativt, men da arealet rigtig nok ikke kan være negativt, er arealet altid den positive værdi af dette, du ved med de der to streger om..

Skriv et svar til: Skriftlig eksamen uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.