Matematik
Uden hjælpemidler
13. maj 2008 af
flashdancer (Slettet)
Jeg sidder også og repeterer til mat A i morgen. Er i tvivl om følgende to opgavet uden hjælpemidler:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3+bx^2+3x+4 , hvor b er et tal.
a) Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.
Den anden opgave:
Om en bestemt løsning til differentialligningen
(dy/dx)=(x+1)(y-1) , xeR og y>1
oplyses, at grafen forløber i området Rx]1;uendelig[
a) Bestem ekstremumssted og monotoniforhold for denne løsning til differentialligningen.
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3+bx^2+3x+4 , hvor b er et tal.
a) Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.
Den anden opgave:
Om en bestemt løsning til differentialligningen
(dy/dx)=(x+1)(y-1) , xeR og y>1
oplyses, at grafen forløber i området Rx]1;uendelig[
a) Bestem ekstremumssted og monotoniforhold for denne løsning til differentialligningen.
Svar #1
13. maj 2008 af sukkerknald (Slettet)
a)
f'(x)=3x^2+2bx+3 > 0
d = (2b)^2-4*3*3
= 4b^2-36
b = + og - 3
f'(x)=3x^2+2bx+3 > 0
d = (2b)^2-4*3*3
= 4b^2-36
b = + og - 3
Skriv et svar til: Uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
