Matematik
opgave uden hjælpe midler
14. maj 2008 af
KME89 (Slettet)
Hej har endnu en opgave som jeg ikke kan finde ud af op´gaven lyder således:
I trekant ABC er vinkel C ret. D er forpunktet for højden hc, [AD]=4 og [DB]=9.
Beregn længden af hc.?
I trekant ABC er vinkel C ret. D er forpunktet for højden hc, [AD]=4 og [DB]=9.
Beregn længden af hc.?
Svar #2
14. maj 2008 af mathon
trekant ACD er ensvinklet med trekant CBD
hvoraf
|AD|/|CD| = |CD|/|BD|
4/h = h/9, hvoraf
h^2 = 4*9 = 36
hvoraf
|AD|/|CD| = |CD|/|BD|
4/h = h/9, hvoraf
h^2 = 4*9 = 36
Svar #3
15. maj 2008 af hanzai (Slettet)
kig på størrelse forholdet.. gælder det samme når det er ensviklet.
Skriv et svar til: opgave uden hjælpe midler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
