Kemi
Har jeg regnet rigtigt?
20. maj 2008 af
heidi_stjerne (Slettet)
Jeg har en opgave som jeg er i tvivl om, om jeg har regnet rigtig. Håber der er en der har lyst til lige at se den igennem :-)
2 SO2 (g) + O2 (g) --><-- 2 SO3 (g)
(--><-- = ligevægtspilene)
Ved måling bestemmes totaltrykket, p, til at være 6,74 bar. Envidere måles de nævnte partialtryk:
p(SO2) = 3,45 bar
p(O2) = 1,38 bar
A) beregn partialtrykket p(SO3) i beholderen.
Der har jeg sagt:
p(SO3) = p(1,38/2) + p(3,45) = 4,14 bar
B) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temp.
Der har jeg bare sat de ovennævnte værdier ind i reaktionsbrøken.
(4,14^)^3 / ((3,45)^2 * (1,38)) = 4,32 bar
På forhånd tak :-)
2 SO2 (g) + O2 (g) --><-- 2 SO3 (g)
(--><-- = ligevægtspilene)
Ved måling bestemmes totaltrykket, p, til at være 6,74 bar. Envidere måles de nævnte partialtryk:
p(SO2) = 3,45 bar
p(O2) = 1,38 bar
A) beregn partialtrykket p(SO3) i beholderen.
Der har jeg sagt:
p(SO3) = p(1,38/2) + p(3,45) = 4,14 bar
B) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temp.
Der har jeg bare sat de ovennævnte værdier ind i reaktionsbrøken.
(4,14^)^3 / ((3,45)^2 * (1,38)) = 4,32 bar
På forhånd tak :-)
Svar #1
20. maj 2008 af mathon
partialtrykket af p(SO3) i beholderen: (6,74-3,45-1,38)bar = 1,91 bar
p(SO3)^2/(p(SO2)^2*p(O2)) = 1,91^2/(3,45^2*1,38) bar^(-1) = 0,2221 bar^(-1)
p(SO3)^2/(p(SO2)^2*p(O2)) = 1,91^2/(3,45^2*1,38) bar^(-1) = 0,2221 bar^(-1)
Svar #2
20. maj 2008 af mathon
2 SO2 (g) + O2 (g) <--> 2 SO3 (g)
siger
noget om de ækvivalente reaktionsforhold
men
om ligevægtens forskydningsgrad foreligger ingen oplysninger,
som kan danne beregningsudgangspunkt
siger
noget om de ækvivalente reaktionsforhold
men
om ligevægtens forskydningsgrad foreligger ingen oplysninger,
som kan danne beregningsudgangspunkt
Svar #3
20. maj 2008 af heidi_stjerne (Slettet)
det er bare mig der glemt at opæyse det, for der står at gasserne er i ligevægt ved en given temp.
mange tak for hjælpen :)
mange tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
