Matematik

areal

21. maj 2008 af kazyka (Slettet)
Et rektangel har omkredsen 28 cm. Bestem dets længde og bredde så arealet bliver størst muligt. Find en ligning for dette.

Hvordan kan jeg gøre dette. Jeg skal aflevere opgaven på fredag så skynd jer.

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=518056

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Nåh, jeg havde ikke set, at den anden også var din tråd... Hvor har du problemer henne? Hvad er du selv kommet frem til?

Svar #3
21. maj 2008 af kazyka (Slettet)

Jeg har prøvet at arbejde mig selv lidt mere frem til det, men kan ikke se noget logisk svar. En af mine venner er kommet frem til f(x)=-1x^2+14x. Kan ikke se hvordan han har gjort det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2008 af Isomorphician

I: 28 = 2x + 2y
II: A = x*y

y isoleres i I og indsættes i II:

A = x(-x+14) <=>
A = -x^2 + 14x

A' = -2x + 14

A' sættes lig nul for at finde ekstremum:

0 = -2x + 14 <=>
x = 7

Værdien indsættes i I for at finde y:
28 = 14 + 2y <=>
7 = y

Der undersøges for maksimum:
f(6) = 48
f(7) = 49
f(8) = 48

Dermed er x = 7 og y = 7 maksimum for arealet

Svar #5
21. maj 2008 af kazyka (Slettet)

tak

Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.